Hvor + hvornår projektansættelse er aktuelt

Lige nu er der en lang række ting ved kortere ansættelser. Den rigtige projektansættelse kan synes ideel i bestemte eksempler. Set fra virksomhedens øverste mands tilgangsvinkel er det ideelt, idet f.eks. en ansat er nødsaget til at gå på barselsorlov, i den situation vil man faktisk vel nok nærmere kategorisere det som et vikariat. Dertil kan man tale om projektansættelse, hvis en forretning af en slags vil ha’ startet et specielt plan/projekt og fx begyndt på et spritnyt fagligt landområde. Det her sker også i offentligt ejede institutioner, hvori de er ansvarlige for enkelte arbejdsfelter, som må have større arbejdsindsats i et defineret tidsinterval. Som kan forekomme i forbindelse med byprojekter, hvor en aktør bliver ansat på projektbasis forbundet med et afgrænset felt som et torv – og det kunne også være skoler eller børnehave.

Specielle fag er nærmest mere skræddersyede til projektansættelse end andre. Landskabsarkitekter hører til de oplagte, da de i sagens natur beskæftiger sig med planer. Mens sygeplejersker klassisk har en næsten fast arbejdspres alle årets dage. Det samme kan man sige om lærere. Er du den, der gerne vil have jobbet er det såvel positivt & skidt med en tidsafgrænset ansættelse. Har man gået arbejdsløs i en længere periode, vil det være en ideel mulighed for at få et job på ny, idet der generelt ikke er 100 % så så udtalt konkurrence til projektmæssige ansættelser. Omvendt foretrækker man naturligvis en mere langsigtet løsning, for man vil på denne måde kunne planlægge fremefter i fremtiden. Søger du tidsbegrænsede stillinger, vil du nok kunne opspore et firma, som er specialiseret i projektansættelser.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>