En professionel energimærkning viser, om jeres villa bruger for meget energi

Den nye energimærkning er et resultat af et fælles ønske om at modvirke klimaproblemerne ved at ligge fundamentet for mindre energispild. Endvidere har politikerne besluttet at gøre energimærkning tvungen. I det tilfælde at man skal have udført en obligatorisk energimærkning, er det ofte mest fordelagtigt at finde nogle ingeniører, som er eksperter ift. energimærkning af forskellige kategorier af ejendomme som fx enfamiliehuse, flerfamiliehuse foruden service og skoler.

Mange af de kommunale politikere er imidlertid meget fremsynede på klimafronten. Disse kommuner har som følge heraf vedtaget, at en energimærkning er obligatorisk såfremt man vil have godkendt en færdigmelding. I praksis betyder det, at din ægtefælle og dig er tvunget til at få lavet en energimærkning, når ejendommens isolering er anlagt eller måske umiddelbart inden den er klar lige meget, om din ægtefælle og dig skal i gang med at en helt ny bygning eller, om I overvejer at få lavet en ombygning.

Selve energimærkningen består af en udførlig registrering af villaens energiforbrugende komponenter såvel som isolering og inkluderer en overordnet rapport med eventuelle forbedringsforslag, der kan kombineres med en trykprøvning, der viser eventuelle utætheder i parcelhuset. Hvis din partner og dig får energimærket jeres villa, vil I få en en karakter på den såkaldte energiskala, som indikerer, hvor miljørigtigt såvel som optimalt isoleret der er ud fra det udregnede forbrug af varme og el.

På energiskalaen, benyttes karakteren A til huse og ejendomme, som opfylder de betydelige regler i de seneste byggeanvisninger, mens karaktererne fra og med C til G bruges til bygninger med et forbrug af energi, der er over gennemsnittet. Er bygningen opført i perioden fra 2006 til 2010 skal den mindst kunne opnå energimærkning B. Såfremt I er ejere af en ejendom med karakteren A som energimærkning, har I dog chancen for frit at vælge energiforsyning. Netop derfor er der adskillige fordele ved at sikre, at jeres ejendom er isoleret godt nok til at opnå så god en karakter på skalaen ifm. udarbejdelsen af en energimærkning som overhovedet muligt.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>