At outsource firmaets rekruttering til specialister skaber gode resultater

Er rekruttering af nye medarbejdere blevet en byrde, som stjæler for meget tid for jeres firma? Svaret på denne udfordring vil ofte være at uddelegere rekruttering til et godt vikar- eller rekrutteringsbureau. Så kan HR i din virksomhed bruge deres ressourcer på medarbejderpleje og -udvikling samtidig med, at jeres firma med garanti får glæde af en velkvalificeret medarbejder, som vil kunne bidrage med en hel del i organisationen på det faglige plan og på det personlige plan, hvis et rekrutteringsbureau står for opgaverne ved rekrutteringen af nye medarbejdere. Men hvilke opgaver er det egentligt, at et rekrutteringsbureau vil være i stand til at ordne på vegne af din virksomhed ift. rekruttering af nye medarbejdere? Dette vil undertegnede her give dig et svar på med afsæt i en lang række erfaringer som stammer fra mere end ti år med forskellige jobs som HR-chef hos et væld af danske firmaer.

I tilfælde af, at et firma vælger at overlade rekruttering af nye medarbejdere til et etableret rekrutterings- eller vikarbureau, vil det altid være yderst fordelagtigt, at bureauets konsulenter er stand til at aflure forventningerne i det pågældende firma såvel som ved den aspirerende medarbejder. Og så førend, at parterne møder hinanden. Samtidig får den kommende arbejdsgiver kvalificeret hjælp til at lave en præcis jobbeskrivelse såvel som en personprofil, førend den egentlige rekruttering af potentielle kandidater går i gang. Med det solide fundament begynder rekrutteringsbureauet altså selve rekrutteringen. Indledningsvist ser vikarbureauet altid i deres kartotek for at finde egnede ansøgere. Tit kan det lade sig gøre at finde drømmekandidaten der. I modsat fald ordner bureauets konsulenter alt vedrørende eksponering af jobopslaget ved ekstern rekruttering af den nye medarbejder.

I denne del af rekrutteringsprocessen kan virksomheden arbejde uforstyrret videre, fordi vikarbureauet står for alt arbejdet med at finde de bedst egnede ansøgere til jobbet, der så bliver hentet ind til en samtale hos det aktuelle firma. I forbindelse med udvælgelsesfasen bruges de absolut bedste værktøjer m.h.p. at sørge for at rekrutteringen giver et godt resultat. Sådanne værktøjer kan fx være en grundig personprofilanalyse samt jobspecifikke tests af ansøgerens evner. Dertil kan der udføres en grundig referencekontrol ved nogle af kandidaternes tidligere chefer. Den samlede rekrutteringsindsats fuldføres i mellemtiden ikke når firmaet får de udvalgte ansøgere til jobsamtale. Vikarbureauet ordner tillige den påkrævede opfølgning efter samtalerne er forbi, og den rette kandidat er udvalgt. Som prikken over i’et kan virksomheden anvende den populære ”Try & Hire” ordning, der giver mulighed for at indlede det nye ansættelsesforhold, som et vikariat på op til tre måneder med mulighed for efterfølgende fastansættelse uden yderligere omkostninger til rekruttering.

Mulighederne ifm. uddelegering af rekruttering er med andre ord mange for lige præcis jeres firma. Dig og dine medarbejdere får først og fremmest den absolut bedste nye medarbejder. Det perfekte match sker også med et ubetydeligt ressourceforbrug for jer i virksomheden, så dig og dine kollegaer har mulighed for at bruge jeres tid og kræfter på de sædvanlige arbejdsopgaver i virksomheden under rekrutteringen. Hvis jeres virksomhed er på udkig efter det bedst egnede bureau til rekruttering, er I godt på vej ved at se på, om det enkelte bureau kan bryste sig af at være VICE certificeret.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>